IT-sikkerhet

– unngå de digitale fallgruvene for din bedrift.

Glad forretningsperson i kontormiljø.

Gjør deg klar for Nasjonal Sikkerhetsmåned 2024

Løft kompetansen i teamet ditt med kurs om digital sikkerhet!
Gi medarbeiderne dine kunnskap til å håndtere digital risiko, følge beste praksis og gjøre bedriftens sikkerhet enda sterkere.

Hva er Nasjonal Sikkerhetsmåned?

Nasjonal sikkerhetsmåned skal styrke samarbeid på tvers av sektorer. Regjeringen, private selskaper, frivillige organisasjoner og enkeltpersoner må arbeide sammen for å skape et tryggere samfunn. Dette inkluderer deling av informasjon, ressurser og beste praksiser.

Nasjonal sikkerhetsmåned er et samarbeid mellom myndigheter og industri for å øke bevisstheten om IT-sikkerhetstrening. 

 Nasjonal sikkerhetsmåned skjer årlig i Norge og Europa og ledes av EU-byrået for cybersikkerhet (ENISA). 

    Årets tema er «våre digitale verdier».

    Aldri før har vi lagret så store deler av våre personlige og profesjonelle liv digitalt. Bilder, dokumenter, og forretningsinformasjon – alt dette er en del av vårt digitale fotavtrykk.

    Men tar vi oss tid til å reflektere over verdien av alt dette digitale innholdet og sikkerheten som omgir det?

    Hva slags risiko utgjør det at vi ikke er klar over hva slags verdier vi er i besittelse av, og hva slags konsekvenser kan tap av disse verdiene medføre?

      Hva er dine digitale verdier?

      Tap av digitale verdier kan resultere i alvorlige konsekvenser for privatpersoner, ansatte og bedrifter. For privatpersoner kan det føre til tap av personlig informasjon, bilder og andre verdifulle data, noe som kan føre til økonomiske problemer og utfordringer knyttet til personvern.

      Datainnbrudd eller tap av digitale ressurser, som tilgangskontroll, representerer alvorlige utfordringer både for bedrifter og deres ansatte. Vi vil derfor i Nasjonal sikkerhetsmåned bidra til økt forståelse for hva våre digitale verdier faktisk betyr for deg, din bedrift og samfunnet.

        Hva bringer fremtiden?

        Ser vi fremover, vil utfordringene innen sikkerhet fortsatt utvikle seg. Det er viktig å være proaktive og tilpasse seg nye trusler. Teknologiske fremskritt, som kunstig intelligens og IoT, vil spille en nøkkelrolle i fremtidens sikkerhet, men vil også introdusere nye risikoer som må håndteres.

        La oss gå sammen for å ivareta våre digitale verdier og skape et mer robust og trygt digitalt samfunn.

          Hvitt ikon på svart bakgrunn som illustrerer Phising.

          Beskyttelsesstrategier

          Beskytt din organisasjon vedå gjøre ansatte oppmerksomme på metoder brukt av cyberkriminelle, som skadevare, phishing og løsepengevirus.

          Phising-bevisshet

          Phising er en farlig stadig vanligere type cyberangrep. Hjelp ansatte å identifisere og unngå ulike typer phising-angrep, inkludert svindel i MS Teams, på mobile enheter og e-poster generert av AI.

          Cyberhygiene

          Mange ansatte vet ikke hvor viktig gode IT-sikkerhetsvaner er. Lær dem enkle, daglige praksiser som kan forhindre store sikkerhetsproblemer.
          Hvitt ikon på svart bakgrunn som viser et innloggingsfelt.

          Enhetssikkerhet

          Mange ansatte innser ikke at deres personlige enheter og apper kan være inngangsporter for cyberkriminelle. Kurset lærer ansatte hvordan de bruker sine enheter sikkert.

          Nye trusler

          Cybertrusler endrer seg konstant. Hold organisasjonen beskyttet ved å lære om nye trusler som vishing, deepfakes og quisihing.

          Virkelige eksempler

          Gjennom kort, engasjerende innhold og virkelige eksempler lærer ansatte å gkjenkjenne og håndtere svindel og datatrusler.
          Hvitt ikon på svart bakgrunn som viser en typisk hacker, tyyypisk.

          Ta kontakt for en demo av kurset: